Határtalanul

hatartalanul_forweb2

2015 tavaszán az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek címmel, a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére.

Iskolánk a HAT-15-05-0183 sz. Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek „Nagy elődök nyomában” megnevezésű projekttel nyert. Így 1.023.000 Ft állami támogatással Erdélybe utazhatunk 2016. június 1 és 2016. június 5 között.

Iskolánkat a 7. évfolyamból 20 diák és két kísérő tanár Rajnainé Varga Erzsébet Tünde és a projektfelelős Rompos Józsefné képviseli.

Az 5 napos kiránduláson alpályázóként a zalahalápi Csontváry Általános Iskola és AMI 11 hetedikes diákja és két kísérő pedagógusok File Istvánné osztályfőnök és Horváthné Puskás Judit vesz részt.

A kirándulás tervezett útvonala: Arad – Déva – Vajdahunyad – Segesvár – Székelyudvarhely – Gyilkos–tó – Békás-szoros – Oroszhegy – Csíkszereda – Gyimesfelsőlok – Gyimesbükk – Csíksomlyó – Madéfalva – Homoródfürdő – Sóvidék – Marosvásárhely – Torda – Kolozsvár –Szucság – Körösfő – Királyhágó – Nagyvárad

 

Előkészítő szakasz

A pályázatunk újabb állomáshoz érkezett. A diákok vegyes csapatokra lettek osztva. Minden csoport megkapta a kijelölt feladatokat, melyekből fel kellett készülniük és a kirándulás alatt A HAT-15- 05-0183 sz. Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek „Nagy elődök nyomában” az előkészítő szakasz keretében 2016. május 18-án és 2016. május 23-án Határtalanul előkészítő órát tartottunk. A projekt felelőse, Rompos Józsefné 3 külső szakértőt hívott meg. A rendőrség részéről Orbánné Juhász Kinga – baleseti veszélyekről, hatályos jogszabályokról, viselkedési normákról tájékoztatta az utazókat. Cserei Rozália személysegítő, a támogató szolgálat munkatársa a szociális helyzetről, ellátásról és az egyik fogadó településünkről, Szucságról tartott részletes beszámolót. Hangodi László történész Erdély történelméről beszélt, részletesen kitérve azon településekre, vidékekre, melyeket a kirándulás során fel 2016. május 25-én játékos vetélkedő volt a gyerekeknek. Ezek felelőse a két osztályfőnök: Rompos Józsefné és File Istvánné volt. Az osztályfőnököket az utazáson is részt vevő két pedagógus: Horváthné Puskás Judit és Rajnainé Varga Erzsébet Tünde segítette. A feladatok kiértékelése után a tanárok választ kaptak arra, hogy mik azok a területek, melyeket a kirándulás alatt még jobban el kell mélyíteniük.