Nyári alkotótáborok a Művészetek Völgye Általános Iskola diákjaival

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával a 2014/2015-ös tanévben a Művészetek Völgye Általános Iskola diákjai több nyári alkotótáborban is részt vehettek.
„2015. Fény Nemzetközi Éve” programhoz kapcsolódva, az NTP-KKT-A-14-0037 pályázat megvalósításaként 15 kisdiák vehetett részt bentlakásos alkotótáborban Badacsonytördemicen. A tanulók a fény-árnyék jelenségek fizikai hatását tapasztalhatták meg játékos formában, s ezen tudást felhasználva nagyméretű dekoratív tér-textileket készítettek. A programhoz kapcsolódva kirándulással egybekötött múzeumlátogatáson vettek részt: megismerhették a budapesti Iparművészeti Múzeumot, ellátogattak a veszprémi Művészetek Házába, valamint a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumba.
Az NTP-RTP-14-0057 program során a diákok más oldalról megközelítve dolgozták fel a fény témakörét. A csoporttagok modern, mozgóképes eszközökkel dolgoztak: a technikai kép, a mozgókép, a videó, az animáció, a pixilláció eszközeivel. Az ötnapos alkotótáborban integrált környezetben, egymást kölcsönösen segítve hozták létre tárgy-animációs kisfilmjeiket a támogatás, segítés, barátság témaköreiben.

Az NTP-AMI-14-0011 pályázat kapcsán 30 tehetséges tanuló bevonásával nagyméretű alkotások elkészítésére nyílt lehetőség. A diákok dekoratív tértextileket, és gipszkartonra két nagyméretű pannót festettek.   A tehetségfejlesztő program tematikájához szorosan kapcsolódott a múzeumlátogatás, mely során Budapestre utaztak, ahol a Ludwig Múzeum, illetve a Bálna kiállításának megtekintésére került sor. A kiállítóhelyek múzeumpedagógiai foglalkozásai inspirációs forrást biztosítottak a tértextil- és pannó elkészítéséhez.

A program a diákok alkotásainak vetítettképes bemutatásával, illetve kiállítással zárult.
Nagyon sok köszönetet kaptunk a szülőktől, hogy a gyermekek ilyen tartalmas alkotást, szórakozást, művelődést biztosító programsorozatban vehettek részt.